Scholen

Trainingen

Naast het verzorgen van de gehele examinering geeft TCI ook verscheidene trainingen. 

Zie hieronder welke trainingen er allemaal zijn en welke het beste bij u past. 

(allround) schoonheidsspecialist

Wat een deelnemer moet kennen en kunnen en welke competenties ze moet kunnen laten zien als beginnend beroepsbeoefenaar staat beschreven in de kwalificatiedossiers. Voor het beroep schoonheidsspecialist bestaan er MBO kwalificatiedossier en branchekwalificatiedossiers.

Assessorentraining (medisch) pedicure

Nog niet bekend met de exameninstrumenten van TCI voor (medisch) pedicure? Leer in 2 dagen tijd alles over de opzet van de examens, weging en beoordeling, waar letten de assessoren op, hoe ziet een theorietoets eruit. Wat een deelnemer moet kennen en kunnen en welke competenties ze moet kunnen laten zien als beginnend beroepsbeoefenaar staat beschreven in de kwalificatiedossiers. Voor het beroep pedicure bestaan er MBO kwalificatiedossier en branchekwalificatiedossiers.

Assessorentraining (allround) kapper

Wat een deelnemer moet kennen en kunnen en welke competenties ze moet kunnen laten zien als beginnend beroepsbeoefenaar staat beschreven in de kwalificatiedossiers. Voor het beroep (allround) kapper bestaat er een MBO kwalificatiedossier.

Ondernemersvaardigheden

De ondernemersvaardigheden worden bij TCI getoetst middels een portfolio-assessment en een criteriumgericht interview. De ondernemersvaardigheden worden ingezet bij diverse kwalificaties, zoals bijvoorbeeld (allround) schoonheidsspecialist, (medisch) pedicure, allround grimeur en ondernemend kapper.

Visagie / Styling branchediploma

Wat een deelnemer moet kennen en kunnen en welke competenties ze moet kunnen laten zien als beginnend beroepsbeoefenaar staat beschreven in de kwalificatiedossiers. Voor het beroep visagie heeft TCI zelf een kwalificatieprofiel ontwikkeld.

Nagelstyling (allround)

Wat een deelnemer moet kennen en kunnen en welke competenties ze moet kunnen laten zien als beginnend beroepsbeoefenaar staat beschreven in de kwalificatiedossiers. Voor het beroep nagelstyling heeft TCI kwalificatie-eisen ontwikkeld, welke zijn ingeschaald in het NLQF.

Assessoren vaardigheden

Om de vaardigheden van de assessoren te waarborgen heeft TCI trainingen ontwikkeld. Deze trainingen hebben als doel de assessor technieken aan te reiken welke hij/zij kan inzetten om een zo objectief en gestructureerd mogelijke beoordeling te vellen. Tevens worden gespreks- en interviewtechnieken besproken.

Didactische docententraining

Er is behoefte aan gereedschap waarmee de docent op een verantwoorde wijze zijn of haar lessen vorm kan geven. In deze tijd van veel onderwijsvernieuwingen, digitale ontwikkelingen en de student die centraal staat is het belangrijk om als docent bepaalde routines en procedures te leren uitvoeren, waarmee u een goede leeromgeving voor de student kunt creëren.

Nederlandse Taal

Sinds schooljaar 2015-2016 dient Nederlands middels Centraal Ontwikkelde Examens te worden afgenomen bij MBO 3 en 4 voor lezen en luisteren. Voor de overige onderdelen spreken, gesprekken voeren en schrijven zet TCI de instellingsexamens in van bureau ICE; de TOA toetsen.

EVC

De huidige tijd vraagt van mensen dat ze hun leven lang blijven leren. Mensen leren heel veel buiten de klassieke omgeving van onderwijs om. De betekenis van praktijkervaringen die medewerkers opdoen in en buiten het werk groeit. Veel van de competenties kunnen van belang zijn voor hun loopbaanontwikkeling binnen en buiten het bedrijf waar zij momenteel werken. Maar hoe kunnen we weten wat die ervaring is?

BHV Cursus

Stichting TCI biedt u de mogelijkheid om uw BHV certificaat te behalen. Voor ieder bedrijf is het namelijk verplicht om één of meerdere BHV'ers te hebben. De theorie wordt voorafgaand aan de praktijkdag digitaal behandeld en de praktijk beslaat een halve dag.

Examenfunctionarissen theorie

Bij de examinering op locatie dient altijd een geregistreerde examenfunctionaris van TCI aanwezig te zijn.

Gewichtsconsulent

Voor gewichtsconsulent bestaat de examinering uit een kennistoets en een portfolio-assessment.